Krumpir u rukama chefa Matije Bogdana - objavljen članak u lokalnim novinama Glas Istre

Jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica 2022. godine službeno je započeo radionicom chefa Matije Bogdana na tematiku valorizacije krumpira u kreativnoj gastronomiji, koja je održana 25. listopada 2022. godine.

U didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre, dana 25. listopada 2022. godine održana je radionica pod nazivom „Krumpir - jednostavna namirnica za složene priloge i jela“, čime je označen početak jesenskog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica. Chef Matija Bogdan, ovom virtuoznom i nadasve kreativnom radionicom, proširio je znanja kuhara polaznika o tematikama pripreme krumpira.

Chef Matija Bogdan, kojemu je ovo ve treće pojavljivanje u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, pokazao je bazne tehnike koje bi, uz individualne nadogradnje, polaznici mogli primjenjivati u svojim kuhinjama i time gostima ponuditi nešto sasvim drugačije na jelovnicima. Neke od
tih tehnika djeluju toliko jednostavno, a neke pak toliko poznato da se može steći dojam kako bi se mogle pripremati bez ikakvih problema. Na koncu ipak samo jedan krivi potez dijeli izvrsno jelo od promašaja.

Na početku radionice održano je uvodno predavanje stručnjakinje dr.sc. Ilak Peršurić Anite Silvane. Podteme predavanja bile su:

  • krumpir kao poljoprivredno-prehrambeni proizvod,
  • potencijali potrošnje krumpira kao namirnice i
  • stavovi potrošača prema potrošnji i konzumaciji krumpira.

Chef Matija Bogdan na radionici je prikazivao sljedeće tehnike obrade krumpira:

  • Pommes soufflées
  • Potato Galette
  • Potatoes Au Gratin
  • Confit potatoes te različite emulzije i umake od krumpira.

Cijeli članak pročitajte u nastavku.

GI_1.str.pdf (pdf, 1,5 MB)
GI_2.str.pdf (pdf, 2,5 MB)
GI_3.str.pdf (pdf, 1,6 MB)

Podijelite