2024 - Jesenski ciklus
Luka Košir – Kreativna gastronomija
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
11.11.2024. - 11.11.2024. | - | Prijava |
Chef i vlasnik slovenskog restorana Grič, nositelja Michelinove zvjezdice i zelene zvjezdice za održivost, održat će radionicu na temu kreativne gastronomije, s posebnim fokusom na fermentaciju namirnica. Fermentacija nije samo tehnika očuvanja hrane, već ključni element suvremene kuhinje koji obogaćuje jela složenim okusima i teksturama. Restoran Grič poznat je po filozofiji koja se temelji na održivosti, očuvanju tradicije i korištenju lokalnih sastojaka. Njegov koncept, kao i filozofija kuhanja, mogu se sažeti u riječi: lokalno, tradicionalno, zeleno, s ljubavlju i predanošću. Upravo te vrijednosti dijeli i Edukacijski gastronomski centar Istre (EGCI), s ciljem valorizacije lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i promocije održivog kuhanja. Ova radionica pruža jedinstvenu priliku da ovaj izuzetan chef predstavi neke od kuharskih tehnika koje koristi u svom restoranu, a koje polaznici mogu primijeniti u vlastitim kuhinjama, da obogate svoju ponudu i integriraju vrijednosti održivog kuhanja. Masterclass će biti fokusiran na korištenje manje popularnih dijelova ribe, mesa i povrća te kako od njih pripremiti jela dostojna restorana s Michelinovom zvjezdicom.
Cijena: 140,00 EUR za polaznike iz Istre i 280,00 EUR za polaznike izvan Istre
POČETAK RADIONICE: 09:00h
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
11.11.2024. - 11.11.2024. | - | Prijava |